Головна Банки Небанківський фінансовий сектор Кібершахрайство

Шахрайська схема "ЄДопомога"

Шахрайська схема "ЄДопомога". Через соціальні мережі та месенджери поширюються повідомлення про можливість отримання допомоги на фейковій Платформі ЄДопомога. Виплату UNICEF можуть отримати абсолютно всі українці віком від 18 років.

Шахрайська схема "Допомога від Ощадбанку"

Шахрайська схема "Допомога від Ощадбанку". Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про надання допомоги громадянам України від Ощадбанку і у розмірі 6500 гривень.

Шахрайська схема "Допомога українцям 9000 грн"

Шахрайська схема "Допомога українцям 9000 грн". Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про надання допомоги громадянам України і у розмірі 9000 гривень.

Шахрайська схема "Виплати ДІЯ 9500 грн"

Шахрайська схема "Виплати ДІЯ 9500 грн". Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про надання допомоги громадянам України у розмірі 9500 гривень.

Шахрайська схема "Виплати 9350 грн"

Шахрайська схема "Виплати 9350 грн". Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про надання допомоги громадянам України під час проведення бойових дій та під час воєнного стану в Україні у розмірі 9350 гривень.

Шахрайська схема "Допомога від держави 5600 грн"

Шахрайська схема "Допомога від держави 5600 грн". Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про надання допомоги громадянам України під час проведення бойових дій та під час воєнного стану в Україні у розмірі 5600 гривень.

Шахрайська схема "Грошова допомога 7500 грн"

Шахрайська схема "Грошова допомога 7500 грн". В соціальній мережі Фейсбук розповсюджується рекламне повідомлення про надання допомоги малозабезпеченим та безробітним за рішенням президента України у розмірі 7500 грн.

Шахрайська схема "Компенсації для громадян України"

Шахрайська схема "Компенсації для громадян України". В соціальних мережах Інстаграм та Фейсбук поширюється рекламне повідомлення: "Отримання виплат для всіх громадян України у зв'язку зі значною допомогою, яка надходить від країн-союзників, Володимир Зеленський ухвалив важливе рішення - фінансово допомогти всім громадянам України. Кожен громадянин може подати заявку й отримати виплату від 50 000 грн."

Шахрайська схема "Соціальні виплати від ООН"

Шахрайська схема "Соціальні виплати від ООН". В соціальній мережі Фейсбук розповсюджується рекламне повідомлення про надання допомоги від ООН у вигляді соціальних виплат, що містить запрошення на приєднання до групи у месенджері Viber.

Шахрайська схема "Фінансова допомога для всіх українців"

Шахрайська схема "Фінансова допомога для всіх українців". Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про надання допомоги громадянам України і у розмірі 6500 гривень.