Головна Банки Небанківський фінансовий сектор Кібершахрайство

Шахрайська схема "Дія - Державна допомога онлайн"

My alt text

Шахрайська схема "Дія - Державна допомога онлайн".

Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про надання одноразової допомоги громадянам України і у розмірі 6600 гривень.

Повідомлення містить активне посилання на сторінку-приманку, яка створена на CMS WordPress та опублікована на платформі FamilyBlog. На цій сторінці розміщена інформація про грошову виплату: "Згідно з рішеннями уряду, українці що живуть у регіонах, економічна діяльність яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій, можуть отримати одноразову матеріальну допомогу у зв’язку із втратою частини доходу у розмірі 6600 грн." та посилання на шахрайські фішингові ресурси, які стилізовані під сторінки авторизації банків. Жертву змушують ввести номер картки, номер мобільного телефону, пароль від особистого кабінету, пін-код та повідомлення від банку для підтвердження входу в особистий кабінет.

Отримані дані шахраї використовують для прив'язки акаунта користувача до нового пристрою або онлайн авторизації на порталі відповідного банку та здійснюють виведення коштів з рахунку жертви.


hxxps://diiagov[.]family[.]blog
hxxps://24next[.]londontop[.]shop/268983658


My alt text