Головна Банки Небанківський фінансовий сектор Кібершахрайство

Шахрайська схема "Грошова допомога 1200 грн"

My alt text

Шахрайська схема "Грошова допомога 1200 грн".

Через соціальні мережі та месенджери відбувається масове розповсюдження повідомлення про надання допомоги громадянам України і у розмірі 1200 гривень.

Повідомлення містить активне посилання на сторінку-приманку, яка створена на CMS WordPress та опублікована на платформі ArtBlog. На цій сторінці розміщена інформація про грошову виплату: "Увага всім українцям: вже незабаром буде закінчено виплати матеріальної допомоги у сумі 1200 гривень. Дана підтримка була затверджена ще у вересні минулого року за допомогою Мінреінтеграції, Товариства Червоного Хреста України та «Укрпошти»" та посилання на шахрайські фішингові ресурси, які стилізовані під сторінки авторизації банків. Жертву змушують ввести номер картки, номер мобільного телефону, пароль від особистого кабінету, пін-код та повідомлення від банку для підтвердження входу в особистий кабінет.

Отримані дані шахраї використовують для прив'язки акаунта користувача до нового пристрою або онлайн авторизації на порталі відповідного банку та здійснюють виведення коштів з рахунку жертви.


hxxps://viplataua[.]art[.]blog/
hxxps://raiffeisen[.]dopomogas[.]online/raiffeisen/recieve/1955514313
hxxps://privatbank[.]dopomogas[.]online/privatbank/recieve/4201540691
hxxps://oshadbank[.]dopomogas[.]online/oshadbank/recieve/0686855856


My alt text

My alt text

My alt text

My alt text